V březnu, z Prahy do Biškeku, na stránkách t.ly/Cy0yg  .

Kyrgyzstán 2606Kč

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

Nesmíš jich sem cpat sto 😀

0 Citovat

Ba ne, ja jsem jednou taky chtela prilozit jednu fotku a vubec to neslo.

0 Citovat

Chtel jsem alespon jednu a prej ne :-D

Z Horse ride tour do Altyn Arashan. Pecka

2 Citovat

Stando tak nahrej pár fotek přes cestopis, snad to půjde, vivat KG 

ab.jpg

0 Citovat

Mozna po navratu. Kvuli sobe, protoze nicim novym sem uz asi neprizpeji. Cestopisy z KG se to tu hemzi jako houby po desti 😎. Teda jestli se vubec vratim. Dojezdem do Bishkeku si nejsem jistej. Na aute od Sergeje je znat jeho najezd, 540.000 km 😆.

Posilam pozdravy z Jeti-Oguz.

1 Citovat

Standa 009 napsal(a):

V Altyn Arashan ste boli dneska? Aké ste mali počasie? My plánujeme ísť zajtra pešo, ale hlásia tam búrky tak neviem.... inak auto sme tiež dostali s nájazdom 500 000 a vyzerá ze už ledva drží po kope....

0 Citovat

Jestli to jsou ještě sovětský auta, tak se nemusíte bát.

Při nejhorším to opraví nějaký projíždějící kladivem a šroubovákem.

2 Citovat

janicek napsal(a):

[citace="Standa 009"]

V Altyn Arashan ste boli dneska? Aké ste mali počasie? My plánujeme ísť zajtra pešo, ale hlásia tam búrky tak neviem.... inak auto sme tiež dostali s nájazdom 500 000 a vyzerá ze už ledva drží po kope....

[/citace]

Ze vcerejska na dnesek. Pani domaci si tam delala srandu, ze tam 5 minut prsi a pak 10 minut sviti slunce. Na konich jsme (vcera) meli i kroupy, ale nebylo to nic, co by se nedalo preckat pod stromem. Dnesni prehanky by se daly nazvat osvezujici prehankou, ze jsme se ani nijak neoblikali. Sice to na zitrek vypada dle predpovedi hur, nez co jsme meli my, ale da se to prezit. Nemyslim, ze to bude o soustavnem desti. Co me prekvapilo, tak tou cestou jezdi i marsrutky. Kdyz vas to prestane bavit, tak se svezete dolu a vyklepete par ledvinovych kamenu. Tak snad me zitra nebudes nenavidet 😄

Rave: splhla si u me Kia. Az budu menit auto, budu to brat v potaz 😆

1 Citovat

Chudáci koně. Nic osobního. Jen povzdech někoho, kdo koně vlastní a má představu, co to pro ně asi je, když na ně vylezou urostlí Evropani, co ještě k tomu neumí jezdit. Osobně dávám přednost vlastním nohám, když  chci něco vidět. Jen můj názor. Nic víc :-). Nic ve zlém.

2 Citovat

Tady jsou koně výrazně menší. Na stranu druhou to tu místní lidi živí. Každá mince má dvě strany.

Mě by jedinec neuvezl, potřeboval bych koňspřeží

1 Citovat

Jo, tenhle aspekt jsem taky zvazoval. Jednou jsem to ale chtel zkusit. 2*14 km. Ty 2 dny jsem jine turisty na konich nepotkal, takze jim asi daji asi zase na par dalsich dni voraz. Tech koni mi tady nebylo lito, jako treba v Jordansku. Samozrejme se mi to blbe hodnoti.

1 Citovat

Standa 009 napsal(a):

Mozna po navratu. Kvuli sobe, protoze nicim novym sem uz asi neprizpeji. Cestopisy z KG se to tu hemzi jako houby po desti 😎. 

Tak je to docela jasné, když na Vánoce Pegasus udělal pro nás dárek v podobě letenek za 2500,- Kč 

1 Citovat

niemandos_1 napsal(a):

Chudáci koně. Nic osobního. Jen povzdech někoho, kdo koně vlastní a má představu, co to pro ně asi je, když na ně vylezou urostlí Evropani, co ještě k tomu neumí jezdit. Osobně dávám přednost vlastním nohám, když  chci něco vidět. Jen můj názor. Nic víc :-). Nic ve zlém.

Koně ve Střední Asii jsou opravdoví koně, vytrvalí a odolní, přizpůsobeni drsnému klimatu. U nás v Evropě jsou plemena speciálně šlechtěna pro různé účely.

0 Citovat

Standa 009 napsal(a):

Jak náročná ta koňská tour byla? Nějaké předchozí jezdecké zkušenosti?

0 Citovat

V podstate zadne jezdecke zkusenosti. Sami rikali, ze vetsina lidi nema zadne zkusenosti s konma.

Trochu boli prd.el, me po delsi jizde a hlavne po sesednuti z kone i kolena. Ale po par minutach to je ok. Jede se trasou, kudy jezdi jejich gazy.

V 9:30 nas vyzvedli na hotelu v Karakolu. O pulhodiny pozdeji jsme sedali do sedel. S asi 20timinutovou pauzou trvala jizda asi 4 hodiny. V cene i hot hot hot sping, ktere uz na nas byly sakra moc. Obed, vecere, snidane,.. Odjezd zpet v 09:00 a pred 13h jsme uz byli opet zpet u hotelu v Karakolu.

Fyzicky narocnejsi by bylo to jit pesky. Navic bych musel porad koukat na zem a z prirody bych toho tolik nemel.

https://hikingkyrgyzstan.com/bes...n-arashan/

0 Citovat

Díky. Na kolik to vyšlo?

0 Citovat

Pri dvou osobach 195 euro na hlavu.

0 Citovat

Díky

0 Citovat

Dan_S

Pohlídej si délku třmenů, obzvlášť pokud máš dlouhé nohy. Čím kratší třmeny, tím víc budeš mít nohy pokrčené a budou tě víc bolet kolena.

1 Citovat

Díky moc za relevantní rady! :-)

0 Citovat

FilipZeVsi napsal(a):

Krásné fotky sdílíte, pls další cestopis z KG:)

Jdu s kůží na trh. Právě jsem cestopis zveřejnil

https://www.cestujlevne.com/cms/...etail/3792

2 Citovat

My sme mali pôvodne letieť na tri dni, no tým že nám Pegasus zmenil let sme si to predĺžili na 9 dní... 

počasie vyšlo super, pršalo nám dva dni, jeden keď sme sa presúvali a druhy keď sme boli na túre, vtedy sme mali aj snehovú búrku ale inak bolo pekne...

nakoniec sme úplne vynechali mestá a chodili len po turach ... miesta co sa tu ešte nepísali by som odporúčal jazero Kol Tor - asi najkrajšie miesto na ktorom sme boli... ďalej super bola aj lanovka v Karakole - vyvezie vás do 3000 metrov a odtiaľ sú perfektné výhľady aj na 5000covky.... 

Auto sme mali od Sergeja, prevzatie aj vrátenie úplne v pohode, chceli sme platiť kartou ale nemal terminál tak za požičanie sme platili v miestnej mene a depozit sme dávali v eurách.... čo by som ale doplnil, že auto bolo v strasnom stave, v zadu chýbal blatník, predok celý obity a blatnik drzal len silou vôle, rozbite čelné sklo, volant som musel mať natočený do strany aby išlo auto rovno a tak ďalej... takže sa treba na to pripraviť  :)  mali sme auto na plyn čo bola výhoda ze sme tankovali o polovicu lacnejšie na jednom mieste sa nám ale stalo, že sme mali takmer prázdnu nádrž a na dvoch pumpach plyn nemali tak sme trocha trpli či dôjdeme na ďalšiu....

Inak ale Kyrgyzstan určite odporúčam, je to tu dosť lacné, ľudia nápomocný a aj keď nevieme ani slovo rusky všade sme sa v pohode dohodli a tie hory sú tu úžasné....

4 Citovat

inak do buducna, ked je auto na plyn, tak ma stale benzinovu nadrz, kludne ste mohli par litrov dotankovat, kym by ste nenasli LPG:)

0 Citovat

To som si aj ja myslel ale toto nemalo, teda aspoň otvor sme nikde nenašli... takže neviem aký tam bol systém....

0 Citovat

FilipZeVsi napsal(a):

Ahoj jinap, gratuluji k dokončenému sedmiletému bobříku mlčení:) Bankomaty na letišti Bishkek jsou asi zpoplatněné, vybral jsem 3000som a strhli 3300som...

ja vybiral 2 x 8000 SOM bez poplatku, primo na letisti. 

0